2 augustus 2021

Brandweer IBOW neemt drie nieuwe voertuigen in gebruik

WOLVEGA – Donderdagavond werden bij carrosseriebouwer Heiwo in Wolvega drie nieuwe voertuigen gepresenteerd en officieel in gebruik genomen door de brandweer IBOW. De nieuwe voertuigen zijn ingericht voor zowel hulpverlening en logistiek.

De huidige hulpverleningsvoertuigen van Oosterwolde en Wolvega zijn aan vervanging toe daarom is gekozen voor deze twee multifunctionele voertuigen. De twee hulpverleningsvoertuigen beschikken beide over een wc en een ingebouwde keuken met warm en koud stromend water.

De hulpverleningsvoertuigen zijn gebouwd door Heiwo carrosseriebouw uit Wolvega en Dutch Rescue Verhicles uit Hoogeveen.

Ook werd er een nieuwe dienstauto in gebruik genomen. Dit voertuig is ingericht voor de OVD (officier van dienst). Deze auto is geleverd door autobedrijf van den Akker uit Heerenveen en is omgebouwd tot brandweervoertuig door Verbruggen Bedrijfswageninrichtingen uit Emmeloord.

Geef een antwoord