4 augustus 2021

37-jarige man geen verdachte meer in zaak Heijltjes

OOSTERWOLDE – De 37-jarige man uit Oosterwolde die eerder als verdachte gold voor de moord op de 67-jarige Marijke Heijltjes uit Oosterwolde is geen verdachte meer. De strafzaak tegen de man is door de officier van justitie geseponeerd. De man is nu officieel geen verdachte meer.

De raadsman van de verdachte, mr. Tjalling van der Goot zal op korte termijn een verzoek indienen tot schadevergoeding. De man heeft vanaf 29 november 2012 tot en met 1 februari 2013 in voorarrest gezeten. Gedurende deze periode verbleef de man continu in beperkingen. Hij mocht buiten zijn advocaat met niemand contact hebben. De man heeft steevast enige betrokkenheid bij de zaak ontkend.

In het onderzoek naar de moord op Marijke Heiltjes geldt sinds vorige week een nieuwe verdachte. Een 33-jarige inwoner van Fochteloo zit hiervoor vast. De man werd opgepakt toen hij probeerde de Primera in Oosterwolde te overvallen.

Geef een antwoord