1 augustus 2021

Zes aanhoudingen bij oprollen hennepkwekerijen

OOSTSTELLINGWERF – De politie heeft dinsdag in de gemeente Ooststellingwerf zes hennepkwekerijen opgerold en daarbij werden zes aanhoudingen verricht.

Tijdens de actie werden veertien adressen bezocht in Oosterwolde, Haule, Haulerwijk en Appelscha waarvan het sterke vermoeden bestond dat daar een hennepkwekerij zat gevestigd. Op zes locaties werd daadwerkelijk een in bedrijf zijnde kwekerij aangetroffen, daarbij werden in totaal 700 hennepplanten, 550 hennepstekjes en 220 gram aan henneptoppen in beslag genomen. Alle in beslag genomen hennep zal samen met de apparatuur worden vernietigd. Bij drie hennepkwekerijen werd de stroom illegaal afgenomen. Het elektriciteitsbedrijf sloot de stroomvoorziening in deze woningen dan ook af. Tijdens het oprollen van de kwekerijen werden zes aanhoudingen verricht. De verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

[b]Vaker acties tegen hennepkweken in Ooststellingwef[/b]
Op een aantal bezochte locaties had een kwekerij gezeten of was men bezig om een kwekerij te gaan beginnen. Op twee adressen was de stroom illegaal afgenomen. Ook hier werd de stroomvoorziening afgesloten. Op één van de adressen vonden agenten geen hennep, maar wel munitie, een seinpistool en een kruisboog. Dit alles werd in beslag genomen. De politie gaat de komende periode vaker van dergelijke acties in de gemeente Ooststellingwerf houden.

[b]Geef uw informatie door![/b]
Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844, of bij uw buurtagent en/of het politiebureau in Oosterwolde. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Geef een antwoord