Drie mannen overleden, en één zwaargewond bij ongeval in mestsilo

MAKKINGA – Bij een ongeval in een mestsilo op het erf van een boerderij aan de Buterheideveld in Makkinga zijn woensdagochtend drie mannen om het leven gekomen. Het betreft de 26-jarige zoon van de eigenaar van het bedrijf, een 29-jarige man uit Joure en een 42-jarige man uit Nijland. Een vierde man uit Veenhuizen raakte zwaar gewond. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten rukten in groten getale uit na een melding dat 4 personen onwel waren geworden tijdens werkzaamheden in een mestsilo. Ter plaatse bleek dat het onmogelijk was de slachtoffers vanaf de bovenkant van de silo uit hun benarde positie te bevrijden. De brandweer heeft hierop een gat in de zijkant van de silo gemaakt.

Via dit gat konden de vier slachtoffers uit de silo worden gehaald. Op dat moment bleken drie mannen al te zijn overleden. De vierde werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De forensische opsporing van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Dezelfde avond nog was er een drukbezochte bewonersbijeenkomst in het dorpshuis van Makkinga na het tragische ongeval. Ruim 230 personen kwamen naar deze bijeenkomst toe. Het was een emotionele en drukbezochte bijeenkomst.

About Post Author

Geef een reactie