Omgewaaide bomen, kapotte takken, boom op auto tijdens hoosbui

OOSTERWOLDE – De hoosbuien die zaterdag over Nederland trokken hebben ook in Ooststellingwerf schade aangericht. De hoosbuien gingen gepaard met enkele harde windstoten.

Op de Zomerweg in Oosterwolde viel door de harde wind een boom om. De boom belande op een auto. De brandweer van Oosterwolde werd opgeroepen om de boom van de auto te verwijderen.

Tegelijk met de melding op de Zomerweg waren op de Drie Tolhekken enkele dikke takken van twee bomen afgewaaid. Omdat deze grote takken de doorgang voor het verkeer blokkeerden werden deze door de brandweer verwijderd. Ook een hoogwerker van de brandweer kwam hier later nog ter plaatse om enkele takken die gevaarlijk in de bomen hingen te verwijderen.

In het wijkpark Prandinga in Oosterwolde werd ook een boom slachtoffer van de harde wind, één grote tak kwam hier op het fietspad terecht. Een andere tak die dreigde naar beneden te vallen werd door de brandweer verwijderd.

In Waskemeer waaiden op de PW Janssenweg en De Kromten bomen om. De schade bleef hier beperkt. Ook in Oldeberkoop op de Wolvegasterweg moest de brandweer in actie komen voor stormschade door de harde wind.

About Post Author

Geef een reactie