Dakkoffer op geparkeerde auto in brand gestoken in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Donderdagavond omstreeks 23.30 uur werden de brandweer van Appelscha en Oosterwolde evenals de politie gealarmeerd voor een autobrand aan de Wemeweg in Oosterwolde. Ter plaatse bleek een dakkoffer die op een geparkeerde auto zat in brand te hebben gestaan. De brand was bij aankomst van de brandweer al door een omwonenden geblust met een brandblusser, de brandweer voerde nog een nacontrole uit om zeker te zijn dat de brand echt uit was.

De brand was door toevallige voorbijgangers ontdekt. In de dakkoffer zaten geen spullen, de eigenaar zou aankomende week op vakantie gaan en had de dakkoffer alvast op het voertuig gemonteerd. De oorzaak is naar alle waarschijnlijkheid brandstichting. Het voertuig liep door de brand forse schade op, de dakkoffer kan als verloren worden beschouwd.

Geef een antwoord