Hennepactie rondom Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Afgelopen donderdag heeft de politie een hennepactie gehouden in de omgeving van Oosterwolde. Deze actie was met name gericht op de buitenteelt. Naar aanleiding van eerder gemaakte luchtfoto’s in de omgeving van de gemeente Ooststellingwerf, werden op diverse plaatsen in maïsvelden hennepplanten gesignaleerd.

In enkele maïspercelen in de omgeving zijn hennepplanten aangetroffen. Aan de Breebergweg in Waskemeer zijn ruim 100 planten aangetroffen. De planten stonden verspreid in de diverse maïsvelden. In een maïsveld aan het Sevenaerpad in Nieuwehorne zijn 21 hennepplanten aangetroffen. Al deze planten zijn in beslag genomen en worden vernietingd. Aan de Sint Magnuswei in Hoornsterzwaag zijn wel plekken aangetroffen waar men voorbereidingen hadden getroffen voor het planten van hennep, maar zijn geen planten aangetroffen.

Ook zijn er bij twee woningen in de achtertuin hennepplanten aangetroffen. In een woning aan de Leije te Haulerwijk werden 12 planten aangetroffen. De 28-jarige bewoonster is aangehouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Door het Openbaar Ministerie is haar een transactie aangeboden waarna zij weer in vrijheid is gesteld. Achter een woning aan de Weeme te Makkinga werden 5 planten aangetroffen. Hier was de bewoner niet thuis. Ook deze planten zijn vernietigd.

About Post Author

Geef een reactie