Man aangehouden voor diefstal auto

OLDEBERKOOP – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Singel een 23-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed in een gestolen auto, kon geen geldig rijbewijs tonen, reed onder invloed van alcohol en hij had ook nog een gevangenisstraf openstaan.

Surveillerende agenten reden ’s nachts over de Singel toen ze de Assenaar tegen kwamen. Ze besloten het kenteken van de auto te laten controleren door de Meldkamer Noord-Nederland. Al snel bleek dat het voertuig als gestolen stond geregistreerd. Reden om de bestuurder een stopteken te geven. De man werd gevraagd naar een rijbewijs. Hij kon slechts een Keniaans rijbewijs overhandigen. De agenten twijfelden echter over de echtheid van document. Toen ook nog bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde en een gevangenisstraf van een 120 dagen moest uitzitten, werd hij aangehouden. De auto werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Geef een antwoord