Gewonde bij frontale aanrijding in Oudehorne

OUDEHORNE – Maandagavond omstreeks 18:04 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Schoterlandseweg N380 in Oudehorne, eenmaal ter plaatse bleken twee voertuigen elkaar bij een wegversmalling frontaal te hebben geraakt. Hierbij is een 25-jarige automobilist uit Jubbega aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed van drugs.

De 25-jarige bestuurder reed over de Schoterlandseweg in Oudehorne. Een voorganger wilde rechtsaf slaan. De automobilist uit Jubbega wachtte daar niet op en haalde de auto links in. Hij had blijkbaar niet rekening gehouden met een eventuele tegenligger. Een frontale botsing met een 53-jarige automobiliste uit Delfzijl was het gevolg. De vrouw kwam met de schrik vrij. De 25-jarige man kon niet uit de auto komen en de brandweer moest er dan ook aan te pas komen om hem te bevrijden. De man bleek slechts lichte verwondingen te hebben. De agenten hadden het sterke vermoeden dat de bestuurder onder invloed van GHB verkeerde. Reden om hem aan te houden. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na een medische behandeling en een bloedproef werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. In de auto van de 25-jarige vonden agenten een liter GHB. Dit werd in beslag genomen.

De verkeersongevallen analyse doet onderzoek na de toedracht van de aanrijding.

About Post Author

Geef een reactie