Brandpreventie in Oosterwolde met ‘woningbrand’

OOSTERWOLDE – Op maandag 4 november 2013 is er in Oosterwolde een woningbrandoefening. Hiermee geeft de gemeente Ooststellingwerf in samenwerking met de Intergemeentelijke Brandweer Oost- en Weststellingwerf (IBOW) met een ‘woningbrand’ uitvoering aan de brandpreventieweken. Jaarlijks worden er in oktober de brandpreventieweken georganiseerd. In dat kader heeft de gemeente, in samenwerking met de IBOW besloten een woningbrandoefening te houden.

De oefening woningbrand wordt om 19.30 uur gehouden aan de Weidemaad 27 te Oosterwolde. Deze woning staat te koop en is ter beschikking gesteld door woningstichting Actium.

Gedurende de brand kan het publiek zien hoe de brandweer optreedt bij een woningbrand. In het publiek zijn brandweerlieden aanwezig die vragen kunnen beantwoorden. Het doel van deze brandpreventieactie is onder andere om inwoners van Ooststellingwerf te attenderen op de snelheid waarmee vuur en rook zich verspreiden in huis.

About Post Author

Geef een reactie