4 augustus 2021

Politie zoekt gedupeerden oplichting

OOSTERWOLDE/WINSCHOTEN – De politie heeft afgelopen vrijdag twee mannen aangehouden van 22 en 28 jaar uit Winschoten op verdenking van heling. Beide mannen werden gearresteerd nadat er in de weken er voor aangifte was gedaan van diefstal van constructieplaten.

Een ondernemer in Oosterwolde en een ondernemer in Zwolle hadden constructieplaten geleverd, die vervolgens niet werden betaald. Hierna was de zogenaamde klant niet meer te traceren. Beide ondernemers hadden aangifte gedaan bij de politie waarna er een onderzoek werd opgestart. Dit leidde tot de aanhouding van beide mannen in Winschoten. Zij boden de constructieplaten aan via Facebook en Marktplaats.

De beide mannen verklaarden de platen weer gekocht te hebben van een andere man. De politie is nog op zoek naar hem. Bij de Winschoters werden nog meer constructieplaten aangetroffen. De eigenaren hiervan zijn nog niet getraceerd. Vermoedelijk zijn nog meer ondernemers gedupeerd van deze werkwijze maar hebben zij nog geen aangifte gedaan. Zij worden gevraagd contact te leggen met de politie in Winschoten via 0900-8844.

Geef een antwoord