Maandag 4 november landelijk controlebericht NL-Alert

OOSTERWOLDE – Op maandag 4 november rond 12.00 uur, tegelijkertijd met de sirenetest, zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd.

Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet uw telefoon ingesteld zijn voor NL-Alert. Steeds meer nieuwe mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld op NL-Alert. Op een deel van de bestaande toestellen moet u NL-Alert zelf instellen. In de instelhulp op [url]www.nl-alert.nl[/url] staan de instructies voor uw mobiele telefoon.

About Post Author

Geef een reactie