Preventieve voetjesactie in het kader van donkere dagen offensief

OOSTERWOLDE – De politie hield donderdagavond in Appelscha en Oosterwolde een zogeheten voetjesactie. Deze preventieve actie werd gehouden in het kader van het donkere dagen offensief. Tijdens de actie controleerde de politie op woningen, schuurtjes, auto’s en fietsen die niet goed afgesloten waren. Hier liet men een voetafdruk achter met de tekst “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn”.

In Oosterwolde werden ongeveer 68 woningen gecontroleerd, bij 20 woningen werd een voetje achtergelaten. In Appelscha controleerde de politie ongeveer 60 woningen, waarvan 17 woningen en schuurtjes niet afgesloten waren. In beide dorpen trof de politie ongeveer 20 fietsen aan die niet op slot stonden.

[b]Donkere Dagen Offensief[/b]
De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, alsmede overvallen en straatroven, toeneemt. Daarom richt de politie in deze periode haar inspanningen op dit gebied. Bijvoorbeeld door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt en preventieve acties te houden.

[b]Zelf actie ondernemen[/b]
Inwoners kunnen zelf ook veel doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een inbraak. Neem de nodige preventiemaatregelen. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Hoe eerder en gedetailleerder informatie aan de politie wordt verstrekt, hoe groter de kans op een goed vervolg.

About Post Author

Geef een reactie