Roemenen aangehouden na babbeltruc

APPELSCHA – De politie heeft vrijdagochtend twee Roemeense mannen van 30 en 42 jaar en een Roemeense vrouw van 24 jaar aangehouden. Het trio had eerder deze week door middel van een babbeltruc de pinpas buit gemaakt van een bejaarde vrouw nabij een supermarkt in Feanwâlden.

Vrijdagochtend stonden de drie bij een supermarkt in Appelscha. Daar werden ouderen aangesproken met de vraag of ze geld konden wisselen. Een aantal omstanders vertrouwden dit niet en waarschuwden de politie. Agenten besloten de drie Roemenen mee te nemen naar het politiebureau. Daar werd de identiteit gecontroleerd. Van de babbeltruc in Feanwâlden waren duidelijke beelden van een bewakingscamera beschikbaar. Naar aanleiding van deze beelden werd het trio herkend en daarom werden ze aangehouden. Alle drie de Roemenen werden voor nader onderzoek ingesloten. De politie sluit niet uit dat deze drie op meer plaatsen door middel van babbeltrucs slachtoffers hebben gemaakt.

Geef een antwoord