Man uit Assen aangehouden op verdenking diefstal en inbraak

APPELSCHA – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van een inbraak.

Surveillerende agenten hadden een melding gekregen dat een bestuurder van een auto opvallend veel aandacht had voor diverse woningen in het dorp. Reden om een nader onderzoek in te stellen. Op de Vaart Zuidzijde werd de betreffende auto gesignaleerd. Toen de 28-jarige bestuurder werd aangesproken, ging hij er lopend vandoor. Hij kon door één van de agenten worden achterhaald. De man werd aangehouden. Nabij zijn auto stond een aanhanger klaar met daarop twee fietsen. Eén van de buurtbewoners kwam zich melden bij de agenten. Hij herkende de fietsen op de aanhanger. En ook een fietscomputer, die tijdens de fouillering van de verdachte werd aangetroffen, bleek eigendom van deze man te zijn. De goederen waren afkomstig uit zijn schuur. Deze bleek te zijn open gebroken. De eigenaar deed dan ook aangifte. De auto en de aanhanger werden in beslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Geef een antwoord