Pool aangehouden voor brandstofdiefstal in Donkerbroek

DONKERBROEK – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 01.45 uur in Ureterp een 37-jarige Poolse man aangehouden op verdenking van diefstal van diesel brandstof. Door agenten werden in totaal 12 jerrycans met brandstof in beslag genomen en bijhorende apparatuur.

Op de Leidijk in Donkerbroek was eerder die nacht geprobeerd om uit een geparkeerde vrachtauto brandstof te stelen. De eigenaar werd wakker van lawaai en ging op onderzoek uit. Aan het einde van de straat zag hij een auto staan met daarin een man. Die ging er vervolgens snel vandoor. De chauffeur had inmiddels zijn eigen auto gepakt en zette de achtervolging in. Ondertussen waarschuwde hij via 1-1-2 de politie. Op de Boerestreek in Ureterp kreeg de Pool een stopteken. De 37-jarige bestuurder werd vervolgens aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Agenten gingen vervolgens naar Donkerbroek. Daar werden in een bosje, nabij de locatie waar de geparkeerde vrachtauto stond, twaalf jerrycans aangetroffen met daarin brandstof. Ook werd gereedschap aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen. Ook de auto van de 37-jarige man werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geef een antwoord