72-jarige raakt rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

DRACHTEN – Omstanders hebben donderdag aan het begin van de avond een 72-jarige automobilist uit de gemeente Ooststellingwerf tot stoppen gedwongen. De man had op de Stationsweg in Drachten bijna twee aanrijdingen veroorzaakt en ook slingerde de bestuurder nogal.

Surveillerende agenten kregen een melding dat omstanders op de Stationsweg een oudere bestuurder tot stoppen hadden gedwongen. Toen de agenten met hen in gesprek gingen werd duidelijk dat ze erg zorgen maakten om de rijvaardigheid van de bejaarde man en hem daarop hadden laten stoppen. Volgens de getuigen had hij bijna twee aanrijdingen veroorzaakt en ook slingerde de 72-jarigen nogal met zijn auto. Agenten brachten de bestuurder naar het politiebureau. Daar werd van hem een verklaring afgenomen en ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het CBR gaat nu beoordelen of de man nog in staat is om een voertuig te besturen. Een agent heeft de 72-jarige naar zijn huis gebracht.

Geef een antwoord