Oosterwoldenaar aangehouden na oprollen hennepkwekerij

DRACHTEN – De politie heeft donderdagochtend in Drachten drie mannen, een 29-jarige man uit Drachten, een 34-jarige man uit Oosterwolde en een 52-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor betrokkenheid bij het opzetten van een hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij anonieme informatie.

In een loods aan De Boeg troffen de dienders een kwekerij met 52 hennepplanten. De kwekerij was voor het grootste gedeelte geoogst. In de loods werden de 29-jarige en de 34-jarige verdachten aangetroffen en ingerekend. Op grond van informatie van een getuige wisten agenten korte tijd later de 29-jarige man op te sporen.

[b]Afpakken[/b]
De politie nam een personenauto van deze verdachte in beslag. Verder werden een navigatiesysteem, een fototoestel, een tablet en een laptop in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in of de betreffende personenauto kan worden afgepakt. Dit omdat de verdachte in verband met het opzetten van de kwekerij wederrechtelijke voordeel heeft verkregen. Alle verdachten zitten vast en zij worden vandaag gehoord.

About Post Author

Geef een antwoord