9 februari 2023

Politie arresteert twee verdachten na wilde achtervolging

OOSTERWOLDE – De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur op de N381 bij Oosterwolde twee mannen van 26 en 31 jaar uit Amersfoort aangehouden. De twee mannen werden bij de Drie Tolhekken door de politie tot stoppen gedwongen nadat zij eerder op de A7 bij Drachten een stopteken hadden genegeerd.

Agenten zagen de mannen rijden op de A7 ter hoogte van Frieschepalen. De bestuurder viel op door zijn gevaarlijk rijgedrag. Hij reed daar met een zeer hoge snelheid, wisselde voortdurend van rijbanen en reed over de vluchtstrook. Hierop hebben de agenten de achtervolging ingezet. De bestuurder ging hierop nog harder rijden en zijn rijgedrag werd nog gevaarlijker.

Uiteindelijk is hij met behulp van meerdere politieauto’s op de N381 bij Oosterwolde tot stilstand gebracht. Daar zijn beide mannen aangehouden. In de auto troffen de agenten gereedschap aan dat vermoedelijk afkomstig is van diefstal. Een van de mannen had nog een boete van 700,- euro openstaan. Het gereedschap en de auto zijn in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten.

About Post Author

Geef een antwoord