Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

ELSLOO / MAKKINGA – De politie heeft op de Wemeweg in Makkinga een 39-jarige man uit Warmenhuizen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en stroperij.

De man zou in Elsloo een aanrijding hebben veroorzaakt en daarna zijn doorgereden. Het 51-jarige slachtoffer uit Amsterdam, tevens melder. Gaf aan dat hij de achtervolging had ingezet op de 39-jarige omdat deze aan het jagen zou zijn geweest. Hierbij werd volgens hem zijn auto aangereden door de Noord-Hollander.

Onderzoek:

De verdachte werd even later in Makkinga gecontroleerd en ingerekend. Het wapen van de man werd veiliggesteld op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Ook onderzoekt de politie of de man zich schuldig heeft gemaakt aan stroperij. De verdachte wordt vandaag gehoord.

[b]Update:[/b]
Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de aangehouden man daar legaal aan het jagen was. Ook blijkt van een aanrijding geen sprake te zijn. De jager voelde zich ge├»ntimideerd door de melder en probeerde weg te komen. Daarbij hebben beide auto’s elkaar licht geraakt, maar is nauwelijks schade ontstaan. De jager kon na verhoor met zijn wapen het politiebureau verlaten. Het onderzoek is afgerond.

About Post Author

Geef een antwoord