17 Koeien omgekomen bij brand in stal aan Slinke Haulerwijk

HAULERWIJK – In de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.30 uur werd door een voorbijrijdende vrachtwagenchauffeur brand ontdekt in een ligboxenstal aan de Slinke in Haulerwijk. Brandweerkorpsen uit Haulerwijk en Veenhuizen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

In de stal bevond zich ten tijde van de brand 25 koeien. De brandweer heeft gepoogd het vee te redden, helaas kwam voor 17 koeien de redding te laat. Enkele koeien raakte gewond, een veearts kwam ter plaatse om deze koeien te onderzoeken. In totaal moesten 17 koeien waaronder 1 kalfje worden afgemaakt vanwege hun zeer ernstige verwondingen. Omstreeks 05.15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De brandweer is nog enige uren bezig geweest met nablussen.

Omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen is er door de gemeente een asbestprocedure opgestart. Onderzoek heeft uitgewezen dat het asbest zich beperkt tot het erf. Het perceel is afgezet. Wat de oorzaak van de brand is geweest wordt onderzocht.

About Post Author

Geef een antwoord