2 februari 2023

Aanhouding na op de vlucht voor politie

APPELSCHA – Drie inwoners van Appelscha en Oosterwolde werden vrijdagnacht bij een bushalte aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha aangehouden nadat zij vermoedelijk kort ervoor in een auto voor de politie waren gevlucht.

De politie kreeg kort na middernacht een melding van omwonenden die een harde klap hadden gehoord bij een winkelgebouw aan de Vaart Zuidzijde. Toen agenten daar net waren stoof een auto met zeer hoge snelheid voorbij. Na een korte achtervolging en een zoektocht werd de wagen aan de Bovensteegde teruggevonden, van de inzittenden was geen spoor. In de auto lagen spullen die bij een inbraak kunnen worden gebruikt en ook twee vermoedelijk gestolen rijbewijzen.

Agenten zagen enige tijd later drie personen bij een bushalte aan de Vaart Zuidzijde staan. Het drietal, een 21-jarige inwoner van Appelscha en een 19-jarige en een 30-jarige inwoner van Oosterwolde, werd aangehouden. De inwoners van Oosterwolde werden na verhoor in vrijheid gesteld, de 21-jarige is ingesloten. Bij het winkelgebouw bleek niet te zijn ingebroken.

About Post Author

Geef een antwoord