Politie lost schot bij aanhouding in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – De politie heeft maandagmiddag bij een aanhouding van een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats op de Prandinga in Oosterwolde een waarschuwingsschot gelost. Daarnaast is bij de aanhouding ook gebruikt gemaakt van pepperspray.

Bij een verkeerscontrole werd de bestuurder gecontroleerd, hij reed zonder rijbewijs. Na controle bleek dat de 22-jarige nog boetes had openstaan en moest daarom mee naar het bureau. De automobilist verzette zich en dreigde een vuurwapen tegen de agenten te gebruiken. Agenten voelden zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen en pepperspray te gebruiken. Hierna kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

De politie stelde ter plaatse een onderzoek in, hierbij werd een huls veiliggesteld. Het voertuig waar de verdacht in reed werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De straat was gedurende het onderzoek afgesloten voor het verkeer.

About Post Author

Geef een antwoord