1 december 2022

Automobilist aangehouden voor poging doodslag Haulerwijk

HAULERWIJK – De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige automobilist uit Zevenhuizen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man was met zijn auto in Haulerwijk op drie mensen ingereden. Die konden net op tijd aan de kant springen om erger te voorkomen. Een al langer lopend conflict ligt vermoedelijk hier aan ten grondslag.

Eerder die avond was bij een woning in het Haulerwijk iets tegen de ruiten gegooid. De bewoner ging samen met zijn buren naar buiten. In de straat stond een auto met daarin twee mannen. De 21-jarige zat als bestuurder in het voertuig. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor het gooien en daarom sprak men hem aan. De bestuurder gaf vervolgens gas en reed op drie mensen in die verderop stonden. Het trio kon net op tijd aan de kant springen. De auto ging er vervolgens vandoor. De 21-jarige man werd later die avond door agenten bij zijn woning in Zevenhuizen aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De aanleiding ligt vermoedelijk in een al veel langer lopend conflict tussen de 21-jarige en één van de bewoners van de betreffende woning in Haulerwijk. Nader onderzoek volgt dan ook.

Geef een antwoord