Preventietruck Stop Woninginbraken komt naar Ooststellingwerf

OOSTERWOLDE – Vrijdag 22 april staat de Preventietruck ‘Stop Woninginbraken’ van 13.00 tot 20.00 uur in de Stationsstraat in Oosterwolde. Het aantal woninginbraken lag in 2014 in Ooststellingwerf op 1,9 per 1000 inwoners. Het doel van de preventietruck is om dit cijfer nog lager te laten worden. Maak uw huis inbraakproof!

[b]Bewustwording[/b]
In de truck worden filmpjes getoond over de wijze waarop inbrekers te werk gaan en wat inwoners kunnen doen om het ze minder makkelijk te maken. Er zijn foto’s gemaakt in Ooststellingwerf om aan te tonen dat er nog veel verbetering mogelijk is op het gebied van inbraakpreventie. Er zijn diverse demonstraties, waaronder over de meest voorkomende methoden om gesloten deuren open te krijgen. Ook is er informatie beschikbaar over Burgernet en het opzetten van een WhatsApp-groep als buurtpreventie.

[b]Deurflipperen[/b]
Om bezoekers bewust te maken hoe eenvoudig het is om door middel van deze methode binnen te komen is er een wedstrijd aan de komst van de preventietruck gekoppeld:
Wie aan het eind van de dag het snelst de deur heeft weten te openen krijgt een mooie prijs
thuisgestuurd. Kinderen kunnen op de foto gaan voor een persoonlijke ‘WANTED’ poster.

[b]Kom naar de Preventietruck[/b]
Bent u benieuwd naar hoe u de inbrekers buiten de deur kunt houden? Kom dan naar de Preventietruck op 22 april!

About Post Author

Geef een antwoord