Ontsnapte tijgers uit roofdierenopvang Nijeberkoop terug in hun hok

NIJEBERKOOP – Zaterdagochtend zijn er bij een roofdierenopvang aan de Grindweg in Nijeberkoop twee tijgers ontsnapt. De politie rukte hierop massaal uit. Ook een dierenarts is ter plaatse om de dieren te verdoven. Omwonenden werd geadviseerd binnen te blijven. Een politiehelikopter hield de situatie vanuit de lucht in de gaten.

Rond 12.00 uur lukte het één van de dieren te verdoven, echter had dit niet de uitwerking die de dierenarts hoopte. Rond 14.00 uur waren beide tijgers verdoofd en konden ze naar hun verblijf terug worden gebracht.

Volgens Gijsje van Benthum van de dierenopvang Felida heeft de ontsnapping niet voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd. “We zijn erg geschrokken, maar de ontsnapping heeft geen moment voor gevaarlijke situaties gezorgd”, aldus van Benthum.

Een verzorger van de roofdierenopvang trof vanochtend een leeg hok aan toen ze de beesten wilde voeren. De tijgers waren weliswaar uit hun hokken ontsnapt, maar zijn nooit van het omheinde terrein geweest. De medewerkers en een dierenarts hebben de tijgers in een hoek gedreven en verdoofd. Hoe het kon gebeuren dat de twee roofdieren uit hun hok konden ontsnappen, is nog onduidelijk maar er word uitgegaan van een menselijke fout.

About Post Author

Geef een antwoord