F-16’s door de geluidsbarriere veroorzaakt harde knal

NOORD NEDERLAND – Maandagmiddag omstreeks 15:45 uur zijn er twee straaljagers van de vliegbasis Volkel door de geluidsbarri√®re gegaan boven Noord Nederland. De twee straaljagers gingen de lucht in voor een zogenaamde QRA (Quick Reaction Alert) vlucht. Dit werd gedaan nadat een vliegtuig boven het Nederlandse luchtruim vloog en luchtverkeersleiding geen contact kon krijgen met het betreffende vliegtuig. In zulke gevallen worden er meteen F-16’s ingezet om het betreffende vliegtuig te onderscheppen. Inmiddels is het contact hersteld. De F-16’s zijn weer teruggekeerd naar Volkel.

[b]Testvlucht[/b]
Enige tijd was er onduidelijkheid over de testvlucht en een daadwerkelijke QRA inzet. De testvlucht was gepland en de QRA-inzet was niet gepland, meldt Vliegbasis Volkel op Twitter. “Een bizar toeval”. Een QRA-inzet kan elk moment van de dag gebeuren’, aldus Vliegbasis Volkel.

About Post Author

Geef een antwoord