Onderzoek poging doodslag na diefstal bestelbus

APPELSCHA – De politie heeft het onderzoek naar een poging doodslag na de diefstal van een bestelbus opnieuw in behandeling genomen. Het onderzoeksteam roept getuigen dan ook op om zich, alsnog, te melden.

In de vroege ochtend van vrijdag 11 december 2015, omstreeks 01:15 uur, werd er vanaf het erf vanaf de Boslaan in Appelscha een zwarte VW bus gestolen. De eigenaar van de bus (37) merkte dat zijn bus werd gestart en spurtte naar buiten. Hij trok het portier open en probeerde de dief uit de auto te trekken. Die reed echter weg en de 37-jarige raakte hierbij ernstig gewond. Het slachtoffer heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen, maar maakt het nu naar omstandigheden redelijk.

Bij de politie is nieuwe informatie binnen gekomen en het onderzoek is opnieuw in behandeling genomen. Bij de diefstal is vermoedelijk een goudkleurige Mercedes betrokken geweest. Tijdens het wegrijden is de VW bus tegen de Mercedes aangereden. De bestelbus werd later aangetroffen in de omgeving van Huttenheugte/Center Parks in Dalen en was zwaar beschadigd. De man die de VW bus bestuurde had een stevig postuur en zijn leeftijd wordt geschat tussen de 30 en 40 jaar oud.

Heeft u meer informatie of was u getuige van de diefstal? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

About Post Author

Geef een antwoord