Poging diefstal drogisterij Haulerwijk, verdachten aangehouden

HAULERWIJK – Op vrijdag 6 augustus kreeg de politie een melding binnen dat er bij een drogisterij in Haulerwijk een poging diefstal van parfum was geweest. De verdachten werden betrapt door de medewerker en de verdachten, een man en twee vrouwen met een kindje, waren vertrokken in een Opel Astra met uitvoerkenteken (wit kenteken).

Door verschillende politie-eenheden werd er gezocht, maar de auto met inzittenden werd helaas niet aangetroffen. Enige tijd later werd de auto al rijdend gesignaleerd op de A7 ter hoogte van Hoogkerk, rijdend in de richting van Drachten. De auto werd bij Marum door de politie aan de kant gezet en gecontroleerd. In de auto zat een gastank die los in het voertuig zat. Aan de achterzijde van deze gastank was een gat gezaagd die via de armleuning van de achterbank te bereiken was. Mogelijk werd deze “verborgen ruimte” gebruikt om goederen aan het zicht te onttrekken. Ook werd er in de auto een geprepareerde tas aangetroffen. Met deze tas kunnen goederen worden meegenomen zonder dat de alarmpoortjes afgaan. Daarnaast trof de politie ook enkele goederen aan die nog in de verpakking zaten. Mogelijk zijn deze goederen ook van diefstal afkomstig.

Genoeg redenen om alle inzittenden, uitgezonderd het kindje, aan te houden voor poging diefstal en het aanwezig hebben van een “heimelijk ruimte” in een vervoermiddel.

About Post Author