28 november 2022

Man aangehouden na mishandeling bij tentfeest in Makkinga

MAKKINGA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Oldeberkoop aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap en mishandeling. De 22-jarige sloeg in het bijzijn van agenten een nog onbekende man tegen zijn hoofd.

In het dorp stond een feesttent en daar kwam veel publiek op af. Tijdens het verloop van het feest ontstonden diverse opstootjes. Reden voor de beveiliging om de politie te waarschuwen. Toen de eerste agenten arriveerden op het terrein zagen ze dat de 22-jarige een andere feestganger tegen zijn hoofd sloeg. De man werd dan ook aangehouden. Hij verzette zich hevig en omstanders begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Vervolgens trapte een onbekende man een andere feestganger in zijn gezicht. Die verloor daardoor zijn bewustzijn en moest per ambulance worden overgebracht naar een ziekenhuis. De 22-jarige verdachte zag in het tumult kans om te ontkomen. Hij kwam echter niet ver. Beveiligers hielden hem aan en droegen hem vervolgens over aan de agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.