Bevelvoerders brandweer Fryslân oefenen in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Vanaf 21 september organiseert Brandweer Fryslân oefeningen voor alle bevelvoerders uit de drie noordelijke provincies. Er wordt geoefend op verschillende locaties in Oosterwolde. De oefeningen zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De organisatie verwacht geen overlast. De voertuigen rijden met normale snelheden en zonder optische- en geluidssignalen. Wel zal er in deze week wat meer ‘rood’ op straat te zien zijn in Oosterwolde.

Cruciale rol
Bevelvoerders zijn leidinggevenden op een brandweervoertuig. Tijdens incidenten hebben zij een cruciale rol. De bevelvoerder stuurt brandweermensen aan en voert overleg met collega’s en andere diensten.

Het doel van de oefenweek is om de vakbekwaamheid van de brandweermensen op peil te houden en hun kennis uit te breiden, zodat zij goed getraind incidenten kunnen bestrijden.

Naast de reguliere trainingen op de brandweerkazernes in de regio organiseren de drie noordelijke regio’s jaarlijks een oefenweek waarbij bevelvoerders worden getraind.

About Post Author