28 november 2022

Motorrijder met 180 km/u op N381 bij Appelscha en Donkerbroek

APPELSCHA – Zondagmiddag werd er door de politie met verschillende eenheden toezicht gehouden rondom het British Superbike evenement in Assen. Op de N381 ter hoogte van Appelscha passeerde motorrijder met Engels kenteken een radarauto met 160 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan. Omdat de radarwaarnemer wist dat er verderop agenten in een surveillanceauto reden gaf deze zijn bevindingen via de portofoon door. De agenten in de surveillanceauto kregen dezelfde motorrijder ter hoogte van Donkerbroek in het vizier van hun lasergun en deden een nieuwe meting van maar liefst 185 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

De motorrijder werd staande gehouden waarna er een vordering tot overgifte van zijn rijbewijs werd gedaan. De motorrijder, afkomstig uit Engeland, was kennelijk naar Nederland gekomen zonder dat hij een rijbewijs bij zich had. Derhalve werd in afwachting van de daadwerkelijke overgifte van het rijbewijs de motorfiets dan ook aan het bureau gestald. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor beide snelheidsovertredingen.