Brandweer gealarmeerd voor een dakbrand aan de Hoofdweg in Elsloo

ELSLOO – Zaterdagmiddag omstreeks 13:25 uur werden de brandweerkorpsen van Noordwolde, Vledder en Steenwijk gealarmeerd voor een dakbrand aan de Hoofdweg in Elsloo. Door de meldkamer Noord Nederland werd kort na de eerste melding opgeschaald naar middelbrand omdat het om een rietgedekte woonboerderij zou gaan hierop werd ook brandweerkorps Appelscha gealarmeerd. De bewoonster van de woning die de hond aan het uitlaten was ontdekte de brand en alarmeerde de hulpdiensten. Eenmaal ter plaatse bleek de brand zich te bevinden rondom de schoorsteen. De brandweer ging meteen de brand bestrijden vanuit de binnenkant van de woning en de buitenkant. Brandweer Steenwijk kwam ter plaatse met de hoogwerker en assisteerde de blusploegen om diverse sloopwerkzaamheden te kunnen uitvoeren rondom de schoorsteen. De bewoners konden vroegtijdig hun woning verlaten. Voor de bewoners van de woning is dit helaas de tweede keer dat ze te maken hebben met een brand. 1 Februari 2012 brandde de nok van de woning ook rondom de schoorsteen af.

About Post Author