Twee aanhoudingen voor handel in vuurwerk

Oosterwolde – De politie heeft in een onderzoek naar de handel in vuurwerk twee inwoners van Oosterwolde van 49 en 16 jaar aangehouden. In de woning van deze twee vonden agenten zo’n 100 kilo aan vuurwerk, waarvan een groot deel als illegaal te boek staat. Het vuurwerk werd in beslag genomen en vernietigd.

Bij de politie was anonieme informatie binnen gekomen dat een vader en een zoon uit Oosterwolde in vuurwerk zouden handelen. Alle reden om onderzoek te doen. Afgelopen week werden de twee aangehouden. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk, waarvan een groot deel illegaal was, stond opgeslagen in een kamertje waar ook kinderen speelden. Gezien de hoeveelheid vuurwerk en het soort, onder andere lawinepijlen en cobra’s,  een gevaarlijke situatie.

 

Eerder deze week werd in Haulerwijk ook al veel illegaal vuurwerk in beslag genomen. Heeft u informatie over de handel in (zwaar) illegaal vuurwerk? Bel dan de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

About Post Author