Vrouw aangehouden voor onnodig 112 bellen

OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige inwoonster van Oosterwolde aangehouden. De vrouw had tientallen keren onnodig met alarmnummer 112 gebeld.

Aan het begin van de nacht begon de vrouw met het bellen van 112. Tientallen telefoontjes werden door haar gepleegd. Reden voor agenten om naar de woning van de vrouw te gaan. Ze kreeg het dringende verzoek om te stoppen. Het was een uur rustig, maar toen hing de 30-jarige al weer bij de Meldkamer Noord-Nederland aan de lijn. Wederom waren het allemaal onnodige telefoontjes. Agenten gingen weer naar de woning van de vrouw. Ze werd toen aangehouden en haar telefoon werd in beslag genomen.

Strafbaar
Het doen van valse 1-1-2 meldingen is strafbaar. Bovendien belast het ook onnodig de telefoonlijnen van de Meldkamer Noord-Nederland. Mensen die echt in nood zijn of snel politie willen spreken bij heterdaadsituaties moeten daardoor langer wachten. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

About Post Author