Waterleidingbreuk veroorzaakt veel schade in woning en winkel in Appelscha

APPELSCHA – Dinsdagmorgen omstreeks 08:05 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor wateroverlast aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha. Eenmaal ter plaatse bleek in een woning in het appartementen complex boven de Aldi een waterleiding te zijn gesprongen. Door de lekkage kwam een grote hoeveelheid water vrij, het water stroomde via de muren en plafonds naar de ondergelegen Aldi en naar buiten. De brandweer die snel ter plaatse was heeft de waterleiding afgesloten. De Aldi en de woning hebben hierbij forse waterschade opgelopen. De waterstoring die zich vanmorgen afspeelde in Zuidoost Friesland heeft niets te maken met dit incident. De lekkage van dat voorval was ontstaan in Donkerbroek.

About Post Author