OOSTERWOLDE – De politie heeft vrijdag 12 mei 2017 drie mannen aangehouden op verdenking van handel in drugs. In vijf woningen in de gemeenten Oost- en Weststellingwerf zijn doorzoekingen gehouden. De invallen waren onderdeel van een onderzoek naar de zogenaamde wiettaxi. Bij de doorzoekingen is hennep in beslag genomen.

In november 2016 heeft de politie twee verdachten aangehouden voor de handel in softdrugs in Oosterwolde en omgeving. Het duo stond bekend als ‘wiettaxi’. Zij bleken op de fiets softdrugs te bezorgen in en om rondom Oosterwolde bij klanten die telefonisch een bestelling hadden doorgegeven.

Drie verdachten aangehouden
Recentelijk kwam bij de politie opnieuw informatie binnen dat de wiettaxi weer actief zou zijn. Uit onderzoek kwamen de drie aangehouden verdachten naar voren. Het gaat om drie mannen van 20 (Appelscha), 21 (Oosterwolde) en 27 jaar (zonder vaste woonplaats). De 27-jarige werd in november ook al aangehouden.

Drugs in beslag genomen
De politie heef na de aanhoudingen een zoeking gehouden in de woningen van de 20- en 21-jarige verdachten. Ook zijn er zoekingen gedaan in drie woningen waar de 27-jarige regelmatig verblijft. Bij de zoekingen zijn ruim 150 gram hennep, 2 gram speed, 37 hennepplanten en diverse hennepgerelateerde goederen aangetroffen en in beslag genomen. Ook is een gasalarmpistool en een doos knalpatronen in beslag genomen. Daarnaast zijn een kluis, een hoeveelheid contant geld en mobiele telefoons meegenomen voor nader onderzoek.

Bezit softdrugs is strafbaar
Uit het onderzoek is gebleken dat de wiettaxi zowel aan meerder- als aan minderjarige gebruikers drugs leverde. Drugsgebruik brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker en zijn of haar omgeving. De laatste jaren verandert de drugsproblematiek sterk. Zo zijn er meer gevaarlijke middelen op de markt en wordt duidelijk dat drugsgebruik met name onder jongeren tot ernstige problemen leidt. Bij de drugsinformatielijn 0900-1995 van het Trimbos-instituut kunt je terecht voor al je vragen over drugs. Ook als je hulp nodig hebt of (vertrouwelijk of anoniem) wilt praten met een medewerker over drugs kun je de informatielijn bellen.