Brandweer rukt groot uit voor een heidebrand in Bakkeveen

BAKKEVEEN – Zondagavond omstreeks 20:10 uur werd de brandweer van Ureterp, Haulerwijk en Veenhuizen gealarmeerd voor een heidebrand aan de Beakendyk in Bakkeveen. Tijdens het aanrijden van de eerste brandweer voertuigen werd er in verband met de droogte opgeschaald naar grote brand waarop de korpsen van Marum en Gorredijk ook werden gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste brandweer eenheden bleek er een stuk heide van ongeveer 300 vierkante meter in de brand te staan aan de Duersw├óldmer wei in Bakkeveen. De brandweer had ondanks de droogte de brand snel onder controle en konden de eenheden van Marum en Gorredijk al snel retour kazerne. De politie heeft in samenwerking met de buitengewoon opsporingsambtenaar van Staatsbosbeheer enkele getuigen gehoord. Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht.