Persoon raakt zwaargewond na ongeval met snorfiets in Fochteloo

FOCHTELOO – In de nacht van zaterdag op zondag werden rond 02:20 uur de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op het Noordeinde in Fochteloo. Enkele voorbijgangers hadden een man zwaargewond aangetroffen op straat en direct eerste hulp verleend en de hulpdiensten in kennis gesteld. Eenmaal ter plaatse bleek ter hoogte van de kruising Noordeinde met de Veenweg een man door een nog onbekende oorzaak te zijn gevallen met zijn snorfiets. De man kwam hierbij raar ten val en liep ernstig hoofdletsel op. Het aanwezige ambulance personeel heeft de man behandeld aan zijn verwondingen en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens het overbrengen van het slachtoffer naar het UMCG werd ter hoogte van Assen een rendez vous uitgevoerd met het mobiel medisch team die met de lifeliner 1 werden ingevlogen vanuit Amsterdam. Hierbij is het slachtoffer verder behandeld en gestabiliseerd door een arts waarna de rit vervolgd kon worden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.