25 oktober 2021

Grote brand verwoest woning aan de Rijksweg in Smilde

SMILDE – Zondagavond rond middernacht werd de brandweer van Smilde, Appelscha en Assen voor de tweede keer gealarmeerd voor een woningbrand, dit keer aan de Rijksweg (N371) in Smilde. Omdat niet duidelijk was of er personen aanwezig waren in het pand en de brand reeds uitslaand was werd er opgeschaald naar middelbrand en kort daarna na grote brand waarop de korpsen van Appelscha, Assen en Vries werden gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste brandweerkorpsen bleek de complete bovenverdieping van de woning in de brand te staan. Vanwege instortingsgevaar werd de brand vanaf buiten bestreden door de korpsen. Na enkele uren kon het sein brandmeester worden gegeven. De Rijksweg (N371) was tijdens de brand afgesloten voor het verkeer. Vermoedelijk is de brand ontstaan door blikseminslag.