16 augustus 2022

Brandweer rukt uit voor brand in een bult kuil

OOSTERWOLDE – Zaterdagmiddag omstreeks 15:40 uur werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een buitenbrand bij het Ecomunitypark aan de Venekoten in Oosterwolde. Eenmaal ter plaatse was er sprake van forse rookontwikkeling dat afkomstig was van een bult kuil dat enkele honderden meters verderop in het weiland opgeslagen lag. De brandweer kon met hun voertuigen via de Maden de brand bereiken en de brand blussen. Omdat het om een grote bult kuil en snoeiafval ging en er meer water voorhanden moest zijn werd de tankwagen van korps Veenhuizen eveneens gealarmeerd. De tankwagen heeft enkele keren water getransporteerd vanaf de Houtwal naar de locatie van de brand. Ook kreeg de brandweer hulp van een boer die met een kraan en een shovel de brandweerlieden hebben geassisteerd bij de bestrijding van de brand. Na enkele uren was de brand onder controle en konden de brandweerlieden retour kazerne.