Zwollenaar (21) onder invloed belandt met zijn voertuig in een sloot op de Schansdijk bij Waskemeer

WASKEMEER – Zondagmiddag omstreeks 13:25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de Schansdijk in Waskemeer. Eenmaal ter plaatse bleek een automobilist met zijn voertuig uit de bocht te zijn gevlogen. Het voertuig raakte hierbij een boom en kwam op zijn kant in een droge sloot tot stilstand. De brandweerkorpsen uit Haulerwijk en Drachten, twee ambulances en de politie kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. In het voertuig zaten ten tijde van het ongeval twee personen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Zwolle, en zijn bijrijder. De personen zijn ter plaatse gecontroleerd op eventuele verwondingen. De bestuurder is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder is alleen gecontroleerd, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig. De agenten ter plaatse hebben bij de bestuurder ook een drugs- en alcoholtest afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder onder invloed was, waarna hem artikel 8 is opgelegd. Bij de bestuurder zal een bloedproef worden afgenomen om te zien wat hij precies heeft gebruikt. Een aanrijdingsselecteur van de politie kwam ook op de plek van het ongeval om onderzoek te doen naar de toedracht. Tijdens het incident was de weg afgesloten voor het overige verkeer. Een berger kwam ter plaatse en heeft het voertuig geborgen. Tijdens de berging werd er in het voertuig drugs aangetroffen, omdat de bijrijder toegaf dat dit van hem was, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.