1 augustus 2021

Persoon omgekomen na schietincident in Hoogersmilde

HOOGERSMILDE – Maandagavond omstreeks 19:25 uur kwam er bij de meldkamer Noord-Nederland een melding binnen dat er een schietincident had plaatsgevonden op camping de Horrebieter aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde. Als snel werd duidelijk dat het om een daadwerkelijke schietpartij zou gaan en werden er direct meerdere politie-eenheden uit de regio naar de camping gestuurd waaronder ook een politiehelikopter. Eenmaal ter plaatse bleek op het terrein bij een chalet een schietpartij te hebben plaatsgevonden. De hulpdiensten die snel ter plaatse waren konden helaas niets meer voor het slachtoffer betekenen, het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie heeft een groot gebied afgezet en gezocht naar de eventuele dader(s), hierbij werd gebruik gemaakt van speurhonden en de politie helikopter. De forensische opsporing zal ter plaatse onderzoek gaan verrichten om er achter te komen wat er precies heeft plaatsgevonden.