Bestelbus botst op boom en komt in weiland tot stilstand in Bakkeveen

BAKKEVEEN – Op de Mandefjild in Bakkeveen heeft dinsdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden met een bestelbus. De hulpdiensten waaronder politie, brandweer, ambulance en de traumahelikopter werden gealarmeerd voor het incident. De bestelbus komende vanaf Haulerwijk kwam door een nog onbekende oorzaak in de berm terecht, het voertuig kwam na een stuurcorrectie op zijn zij terecht en raakte hierbij een boom, het voertuig kwam vervolgens in een weiland tot stilstand. De bestuurder die alleen in het voertuig zat kon snel door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Het slachtoffer is na stabilisatie onder begeleiding van een arts met spoed overgebracht naar het UMC in Groningen. De verkeersongevallen analyse van de politie zal onderzoek gaan doen naar de oorzaak van de aanrijding. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.