HAULERWIJK – Donderdagmiddag omstreeks 17:15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Rolpaal in Haulerwijk. Eenmaal ter plaatse bleek de bestuurder van een personenauto de macht over het stuur te zijn verloren. De automobilist kwam vervolgens met zijn voertuig op de kop tot stilstand. Omdat het slachtoffer niet bekneld zat in zijn voertuig kon de brandweer van Haulerwijk en het hulpverleningsvoertuig van brandweer Oosterwolde al snel retour kazerne. De automobilist is ter plaatse gecontroleerd door een ter plaatse gekomen ambulance, vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk. Volgens omstanders moest de bestuurder uitwijken voor een tegemoet komende automobilist en raakte hierbij de controle over zijn voertuig kwijt. De politie zal onderzoek verrichten naar de exacte oorzaak. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig te bergen. De Rolpaal was tijdens het ongeval afgesloten voor het verkeer.