Brandweer blust twee autobranden aan de Drentseweg in Appelscha

APPELSCHA – Zaterdagavond omstreeks 23:25 uur kwam er bij de meldkamer Noord-Nederland een melding binnen van een autobrand aan de Drentseweg in Appelscha. De blusgroep van Appelscha werd hierop gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Eenmaal ter plaatse bleek op een perceel aan de Drentseweg een tweetal voertuigen in de brand te staan. Na een hekwerk te hebben geforceerd konden de brandweerlieden beginnen met blussen. De brandweer van Appelscha heeft met behulp van twee stralen hogedruk en schuim de twee branden onder controle gekregen, en kon uitbreiding naar andere voertuigen en een schuur voorkomen. Omdat beide voertuigen op geruime afstand van elkaar stonden gaat de politie uit van brandstichting. De politie heeft hierop het gebied aangemerkt als plaats delict en het perceel ruim afgezet voor onderzoek. Enkele pony’s die op het perceel aanwezig waren raakten gelukkig niet gewond en konden op veilige afstand worden gehouden. De brand trok veel bekijks van enkele voorbijgangers en omwonenden, deze werden door de politie op afstand gehouden.

About Post Author