Brandweerkorpsen rukken uit voor een bosbrand in het Drents-Friese Wold

OUDE-WILLEM – Maandagavond omstreeks 21:55 uur werd de brandweer van Appelscha gealarmeerd voor een buitenbrand langs de N381 bij Appelscha. Tijdens het aanrijden werd al snel duidelijk dat het om een forse bosbrand ging en werd er snel opgeschaald naar het sein middelbrand waarop ook de korpsen van Oosterwolde, Smilde en Oldeberkoop werden gealarmeerd. De ter plaatse gekomen brandweerkorpsen hadden enige tijd nodig om met de voertuigen bij de brandhaard te kunnen komen. Eenmaal bij de brandhaard aangekomen wist de brandweer met enkele stralen hogedruk en vuurzwepen de brand onder controle te krijgen. Bij de brand is een stuk natuur van enkele vierkante meters in vlammen opgegaan. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

About Post Author