DONKERBROEK – Maandagavond omstreeks 22:10 uur werd de brandweer van Oosterwolde en Appelscha gealarmeerd voor een autobrand op de N381 ter hoogte van hectometerpaal 36,4 bij Donkerbroek. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds uit het voertuig. Met behulp van een lijn lage druk en schuim werd de brand geblust. Ondanks de snelle inzet kon de brandweer niet voorkomen dat de auto in zijn geheel uitbrandde.┬áIn verband met de vakantie periode worden er twee brandweerkorpsen gealarmeerd bij een incident. De brandweer van Oosterwolde had genoeg manschappen waarop het korps van Appelscha afgemeld kon worden. De N381 was in de richting van Drachten tijdens de bluswerkzaamheden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig te bergen. De bestuurder van de auto kon tijdig zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.