Kalveren komen om bij grote schuurbrand in Oldeberkoop

OLDEBERKOOP – Vrijdagavond omstreeks 22:30 uur werd de brandweer van Oldeberkoop en Noordwolde gealarmeerd voor een brand bij een agrarisch bedrijf aan de Oosterwoldseweg in Oldeberkoop. Tijdens de uitvraag procedure door de meldkamer werd al snel duidelijk dat het ging om een uitslaande brand in een stal met daarin enkele tientallen kalveren. De meldkamer in Drachten schaalde hierbij op naar het sein grote brand en niet veel later naar het sein zeer groot waarop ook de korpsen van Nieuwehorne, Heerenveen, Gorredijk en Jubbega werden gealarmeerd. De brandweer van Oldeberkoop en Noordwolde die snel ter plaatse waren konden voorkomen dat de brand oversloeg naar een nabijgelegen woning en stal waarin enkele tientallen koeien stonden. Met behulp van een hoogwerker werd de brand geblust. Een kalf is door de stress en sirenes in een nabijgelegen sloot beland, enkele omstanders wisten het beest te redden. Volgens de persvoorlichter van de brandweer zijn er bij de uitslaande brand tien kalveren omgekomen. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

About Post Author