HOOGERSMILDE – Zondagmiddag omstreeks 14:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding op de Vaartweg ter hoogte van Hoogersmilde. Ter plaatse bleek bij de Spiersbrug in Hoogersmilde twee personenauto’s door een nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing te zijn gekomen. De brandweer van Smilde heeft na stabilisatie van de voertuigen de inzittenden met redgereedschap uit hun benarde positie weten te bevrijden en overgedragen aan de ambulancemedewerkers. Een drietal ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers te voorzien van medisch hulp, zij kregen hierbij¬†ondersteuning van het ingevlogen mobiel medisch team. De Vaartweg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te gaan verrichten naar de oorzaak van de aanrijding. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de twee zwaar beschadigde voertuigen te bergen.